Αν νοιώθεις αδύνατη να προχωρήσεις, και αν βαρέθηκες τα πάντα γύρω σου, διάβασε αυτό.

woman thinking

Υπάρχουν μέρες που νοιώθουμε χαμένοι. Νοιώθουμε ότι δεν ξέρουμε τι ακριβώς θέλουμε στη ζωή μας, ή ότι χρειαζόμαστε μια αλλαγή χωρίς να γνωρίζουμε τι είδους αλλαγή χρειαζόμαστε. Γι’ αυτό το λόγο παρασυρόμαστε από τη γνώμη των άλλων και ακούμε αυτή τη φωνή στο κεφάλι μας που λέει ‘Δεν είμαι αρκετά δυνατή να προχωρήσω. Προτιμώ να τα παρατήσω. Έχω βαρεθεί την όλη κατάσταση. Δεν γνωρίζω αυτά που θα έπρεπε, έτσι δεν μπορώ να προχωρήσω. Δεν θα έπρεπε να έκανα αυτό και αυτό.’

Αυτές τις φωνές που ακούμε όλοι μας όταν νοιώσουμε έστω και λίγη αδυναμία, μας βοηθάνε στην αυτογνωσία να κατανοήσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και να τις απομακρύνουμε. Αν τις αφήσουμε να μας πνίξουν στις ενοχές και στην αρνητικότητα τότε δεν θα καταφέρουμε τίποτα παρά μόνο να καταστρέψουμε τα όνειρά μας και να τα παρατήσουμε. Καλύτερα να τις εκμεταλλευτούμε και να τις χρησιμοποιήσουμε για το δικό μας καλό.

Όσο πιο πολύ ξεκαθαρίζουμε στον εαυτό μας τα μπορώ και τα θέλω μας τότε είναι πιο εύκολο να μείνουμε συγκεντρωμένοι στους στόχους μας και να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας.

Για να γίνουν όλα αυτά όμως χρειάζεται πολλή δουλειά, αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση. Όσο καλύτερα γνωρίζουμε τον εαυτό μας τόσο πιο δυνατοί και προσγειωμένοι ήμαστε. Όταν είμαστε προσγειωμένοι, όταν έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και όταν ωριμάζουμε σαν χαρακτήρες τότε τίποτα δεν μας αφήνει να βγούμε εκτός ελέγχου.

Να έχεις πίστη στον εαυτό σου και να μην παρατάς τα όνειρά σου, την προσωπική σου εξέλιξη, τους στόχους και τα θέλω σου.

 

Είμαι πάντα δίπλα σου και θα συνεχίσω να σε στηρίζω, επειδή είσαι μια γυναίκα δυνατή με πολλά χαρίσματα και γνώση.

 

Με πολλή αγάπη και θετική ενέργεια,

Marie Pavlou

 

Leave your comment