Τόλμα να είσαι ο εαυτός σου

fear 2

Αυτό που πραγματικά με στεναχωρεί είναι να ακούω τις γυναίκες να λένε:

«Κι αν το κάνω αυτό και στο τέλος δεν του αρέσει;», «Φοβάμαι να κάνω αυτό που πραγματικά αγαπάω επειδή υπάρχει περίπτωση να μην πετύχει».

Δυστυχώς στο σχολείο κανείς δεν μας έχει διδάξει πως να είμαστε ο εαυτό μας, κανείς δεν μας έχει μάθει να έχουμε αυτοπεποίθηση και ότι είμαστε μοναδικοί. Αντίθετα μας έμαθαν να ακολουθούμε όχι μόνο τους κανόνες αλλά και τον τρόπο σκέψης του κάθε καθηγητή, να δίνουμε εξετάσεις διαβάζοντας 40 σελίδες από το βιβλίο, να απαντάμε με τον ίδιο τρόπο και να μην λέμε τη γνώμη μας.

Και στην τελική έχουμε καταντήσει να ζούμε στην αρνητικότητα και να αμφισβητούμε ακόμη και τον ίδιο μας τον εαυτό. Μαθαίνοντας να ζούμε σε όλη αυτή τη τυραννία δημιουργήσαμε τύραννους, αυτούς τους ανθρώπους που είναι τέλειοι, γνωρίζουν τα πάντα, δεν αφήνουν άλλους να μιλήσουν στην παρέα,  κατηγορούν όλο τον κόσμο επειδή αυτοί είναι τέλειοι και γεμίζουν τον κόσμο με αρνητική ενέργεια.

Γιατί φοβάσαι να μιλήσεις;

Γιατί δεν προσπαθείς να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου; Έστω και αν αποτύχεις θα μάθεις από τα λάθη σου. Εάν δεν προσπαθήσεις καν δεν υπάρχει περίπτωση να μάθεις αν θα πετύχει ή όχι.

Γιατί θα πρέπει να αλλάξεις εσύ τον εαυτό σου για να αρέσεις στους άλλους;

Γιατί πρέπει να αφήσεις όλα σου τα όνειρα;

Τόλμα να είσαι ο εαυτός σου! Αυτή η τόλμη θα σου δώσει ευτυχία και θα γεμίσει την ψυχή σου.

Και κάτι ακόμη, γιατί προσπαθείς να μιμηθείς κάποιον άλλο; Ο Θεός σε έχει δημιουργήσει με τα δικά σου χαρακτηριστικά, τις δικές σου ιδιοτροπίες, τα δικά σου θέλω και τη δική σου ψυχή. Ο καθένας είναι διαφορετικός. Εσύ έχεις τα δικά σου ταλέντα, αντί να προσπαθείς να μοιάσεις σε κάποιον άλλο και να τον ζηλεύεις καλύτερα, ανακάλυψε τα ταλέντα σου και ανέπτυξε τα.

Ο κόσμος σε χρειάζεται έτσι ακριβώς όπως είσαι.

Αποδέξου το είναι σου και απλά ανέπτυξε τις πτυχές του εαυτού σου που χρειάζονται λίγη δουλειά, αλλά ασχολήσου με τον εαυτό σου όχι με τους άλλους.

Αυτό θα σου δώσει την ικανοποίηση και θα γεμίσει την ψυχή σου με χαρά, ευτυχία, δύναμη, αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση. Η αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθηση είναι 2 υλικά της αυτογνωσίας. Και εσύ μπορείς να τα εκμεταλλευτείς μόνο εάν φερθείς σωστά στον εαυτό σου.

Είμαι πάντα δίπλα σου και θα συνεχίσω να σε στηρίζω!

Με πολλή αγάπη και χαμόγελο,

Marie Pavlou

 

no replies

Leave your comment