7 Λόγοι που η σχέση με τον πατέρα μου μ ’έκανε πιο δυνατή

Navy Festive Confetti 21st Birthday Facebook Post (1)

Σήμερα είναι η ονομαστική εορτή του πατέρα μου και εφόσον μ ’αρέσει να γράφω για τη ζωή και την προσωπική ενδυνάμωση αποφάσισα να γράψω και ένα άρθρο γι’ αυτόν τον άνθρωπο που με μεγάλωσε με όλες τις αληθινές αξίες.

Είμαι ευγνώμων που οι γονείς μου με έχουν μεγαλώσει με αγάπη και στοργή. Από τότε που ήμουνα μικρή η σχέση μου με τον πατέρα μου ήταν τα πάντα. Δεν μπορώ να αρνηθώ το γεγονός ότι η μητέρα μου έδωσε ό,τι καλύτερο για να μεγαλώσει εμένα και την αδελφή μου, και ότι θα είναι μια παντοτινή φίλη αλλά το δικό της άρθρο θα ετοιμαστεί αργότερα. Ο πατέρας μου με βοήθησε να αντιμετωπίσω όλους μου τους φόβους και τις ανησυχίες μου και να ανοίξω τα φτερά μου.

Ο πατέρας μου με έμαθε για τη ζωή και η αγάπη του μου έδωσε δύναμη να προσπαθήσω για όλα. Η δύναμή του με ενθάρρυνε να γίνω μια ανεξάρτητη, δυνατή γυναίκα με αυτοπεποίθηση.

Μπαμπά μου, σ ’ευχαριστώ για όλα όσα έκανες για μένα. Τα πιο κάτω είναι αφιερωμένα σε σένα.

Ευτυχώς που υπάρχεις εσύ!

1.Άρχισα να πιστεύω στον εαυτό μου.

Δεν είχα πάντα αυτοπεποίθηση και ούτε ήμουν προσεκτική στη ζωή μου. Αλλά εσύ πάντα πίστευες σε μένα. Εσύ με έμαθες να συγκεντρώνω όλη μου τη δύναμη σε όλα αυτά που μπορούσα να πραγματοποιήσω. Ακόμη, και όταν εγώ τα έκανα όλα θάλασσα και πίστευα ότι δεν είχα τη δύναμη, εσύ ήσουν εκεί, σίγουρος ότι μπορούσα να τα καταφέρω και με βοηθούσες να βρω τα πόδια μου. Έμαθα ότι οι πιο δυνατοί άνθρωποι εκεί έξω έχουν πολλές αδυναμίες.

2. Έμαθα ότι οι πιο δυνατοί άνθρωποι εκεί έξω έχουν πολλές αδυναμίες.

Είμαι ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να καταλάβω ότι το να έχεις δύναμη και θάρρος δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι άκαρδος. Ο πατέρας μου, μου έμαθε ότι η αληθινή δύναμη πηγάζει από μέσα μας, αφήνοντας τον εαυτό μας να δημιουργηθεί από τα κομμάτια του και να εκφράζει τα πολλαπλά του συναισθήματα. Με έμαθε ότι υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από την εμφάνιση, ο εσωτερικός κόσμος.

3.Κέρδισα το κουράγιο να σταθώ στα πόδια μου και να εκφέρω τη γνώμη μου.

Το σημαντικό ήταν που ήσουν πάντα εκεί μαζί με τη μητέρα μου και μου σταθήκατε σε κάθε βήμα της ζωής μου. Επειδή η λέξη πατέρας και μητέρα για μένα έχουν περισσότερη σημασία, για μένα σημαίνουν στήριγμα, καθοδήγηση και δύναμη.  Εσείς μου μάθατε να στέκομαι στα πόδια μου και να εκφέρω τη δικιά μου γνώμη μου.

4.Έμαθα πόσο σημαντικό είναι να συγχωρέσεις κάποιον που σε πλήγωσε.

Μεγαλώνοντας συνειδητοποίησα πόσο σημαντική είναι η συγχώρεση στη ζωή μας. Είμαστε όλοι ανθρώπινα όντα και κάνουμε λάθη, αλλά δεν πρέπει να στήνουμε τους άλλους στον τοίχο.

Στην πραγματικότητα, έμαθα ότι η πνευματική δύναμη δεν δημιουργείτε με το να κρίνεις κάποιον.  Η πνευματική δύναμη δημιουργείται όταν βλέπεις τα προβλήματα ξεκάθαρα και αποδέχεσαι τα γεγονότα. Είμαστε όλοι φτιαγμένη από σάρκα και αίμα, και έχουμε ατέλειες.

5.Έμαθα ότι οι αλλαγές δεν πρέπει να με φοβίζουν.

Μου έμαθε ότι τα πράγματα δεν θα είναι πάντα όπως εγώ τα θέλω και ότι οι άνθρωποι δεν θα παραμείνουν οι ίδιοι επειδή αλλάζουν. Και ότι οι αλλαγές θα με εκπλήξουν θετικά ή αρνητικά.

6.Έμαθα τι σημαίνει σεβασμός και αληθινή αγάπη

Μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια σαν τη δικιά μου, έμαθα τι σημαίνει αληθινή αγάπη. Έζησα από πρώτο χέρι πώς ένας άντρας πρέπει να συμπεριφέρεται σε μια γυναίκα και ότι ο σεβασμός είναι πολύ σημαντικός σε μια αληθινή σχέση.

Νοιώθω πολύ τυχερή που έχω γονείς μου αυτούς τους ανθρώπους επειδή και οι δύο μου έλεγαν «Να συμπεριφέρεσαι στους άλλους όπως θες εσύ να σου συμπεριφέρονται» .

7.Και αυτό είναι κάτι που μένει για πάντα μέσα μου.Έμαθα ότι δεν πρέπει να συμβιβάζομαι με λιγότερα

Ο πατέρας μου, με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι είμαι ό,τι καλύτερο συμβαίνει στη ζωή μου. Να έχω αυτοπεποίθηση και να αγαπάω τον εαυτό μου. Βλέποντάς τον να αντιμετωπίζει όλα τα προβλήματα που είχε στη ζωή με έκανε να καταλάβω ότι δεν πρέπει να συμβιβάζομαι για τίποτα λιγότερο. Με έκανε να καταλάβω την αξία μου και να κυνηγάω τα όνειρά μου.

Σ’ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΓΙΑ ΌΛΑ!

Να χαίρεσαι το ονοματάκι σου!!!

no replies

Leave your comment