8 κλειδιά για να έρθεις πιο κοντά στην ευτυχία

happy woman 1

Φαντάστηκες ποτέ τον εαυτό σου ευτυχισμένο;

Πώς θα ήταν η ζωή σου σε αυτή την περίπτωση;

Όλοι θέλουμε να ήμαστε ευτυχισμένοι! Στην πραγματικότητα οι περισσότεροι από εμάς λέμε ότι θέλουμε να έχουμε ηρεμία και ευτυχία στη ζωή μας. Το πρόβλημα όμως είναι ότι οι περισσότεροι ψάχνουμε την ευτυχία σε λάθος μέρος.

Από μια έρευνα που έγινε στη Βρετανία της οποίας το θέμα ήταν «Τι κάνει ευτυχισμένους τους ανθρώπους μίας πόλης» ανακάλυψαν 8 ‘πηγές ευτυχίας’.

Αυτά τα 8 απλά πράγματα εάν τα προσθέσεις στην καθημερινότητα σου τότε όχι μόνο καλυτερεύουν τη δικιά σου ζωή αλλά και των γύρω σου.

Ποιες είναι αυτές οι 8 πηγές ευτυχίας;

  1. Στο τέλος της κάθε μέρας αναλογίσου πόσο τυχερή είσαι. Σκέψου 5 πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων. Γράψε τα σε ένα μικρό τετράδιο και κάθε φορά που νοιώθεις ότι όλα χάνονται κάτω από τα πόδια σου άνοιξε αυτό το τετράδιο και θυμήσου ότι υπάρχουν τόσα υπέροχα πράγματα στη ζωή σου.
  2. Βρες λίγο χρόνο για τον σύντροφό σου. Τουλάχιστο μια μέρα τη βδομάδα κάθισε να συζητήσεις με τον σύντροφό σου ή με κάποιον που αγαπάς και μοιράζεσαι τόσα καθημερινά. Βάλε το τηλέφωνό σου στο αθόρυβο και δημιούργησε μια ήρεμη και χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Το θέμα είναι να χαλαρώσεις και εσύ το μυαλό σου και να μοιραστείς πράγματα με το άτομο που αγαπάς. Κανείς δεν είναι δεδομένος στη ζωή μας και κάποια άτομα έχουν ανάγκη να μας μιλάνε μόνο και μόνο για να αφαιρέσουν το άγχος και την πίεση που έχουν στην καθημερινότητά τους.
  3. Μην αναβάλλεις τα σχέδια σου! Κάνε αυτό το τηλεφώνημα που σκεφτόσουν να κάνεις, είτε είναι προσωπικό είτε είναι για δουλειά. Οι άνθρωποι αλλάζουν και ξεχνάνε, κράτησε κοντά σου αυτούς που πραγματικά θες.
  4. Απόλαυσε τον εαυτό σου! Περιποιήσου τον εαυτό σου για μια μέρα και απόλαυσέ το. Αυτή η απλή πράξη θα αυξήσει την αυτοπεποίθησή σου και θα φέρει ηρεμία, θετική ενέργεια και ευτυχία στη καθημερινότητά σου.
  5. Φύτεψε λουλούδια στον κήπο σου. Τα λουλούδια φέρνουν χαρά και χαμόγελο. Ιδιαίτερα όταν τα βλέπουμε να ανθίζουν και να λάμπουν.
  6. Μια φορά τη μέρα γέλα με την ψυχή σου. Το γέλιο βοηθά στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Έρευνες έχουν δείξει ότι το γέλιο είναι πολύ σημαντικό για τα άτομα που έχουν περάσει καρδιακά επεισόδια. Επίσης, υπάρχουν και τα μαθήματα γιόγκα γέλιου τα οποία θα τονώσουν την αυτοπεποίθησή σου και θα φύγουν όλες οι τοξίνες από το σώμα.
  7. Γυμναστική. Προσπάθησε να βάλεις τη γυμναστική στη ζωή σου είτε είναι για ένα τέταρτο είτε για μια ώρα. Έρευνες έχουν δείξει ότι η γυμναστική βοηθάει στη μείωση του άγχους και σε κάνει να νοιώθεις πιο όμορφα με τον εαυτό σου.
  8. Πόσο χρόνο ξοδεύεις στην τηλεόραση ή στα κοινωνικά δίκτυα; Προσπάθησε μέρα με τη μέρα να λιγοστέψεις αυτή τη συνήθεια και κάνε κάτι δημιουργικό όπως για παράδειγμα να διαβάσεις ένα βιβλίο, να μάθεις κάτι καινούριο, να μιλήσεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, να διαλογιστείς, κ.α.

Δοκίμασε ορισμένα από τα πιο πάνω και θα δεις μια θετική αλλαγή στη ζωή σου.

Με πολλή αγάπη και θετική ενέργεια,

Marie Pavlou

no replies

Leave your comment